Ludens Leert 12 februari 2016 Vreemde of inspirerende mengvormen?

Ludens Leert algemeen

Ook in 2016 zijn wij nieuwsgierig en willen wij ons – samen met jou – blijven ontwikkelen.  In het komende jaar organiseren wij daarom drie Ludens Leert sessies. Kleinschalige, stimulerende ontmoetingen met vakgenoten.

Wat kun je verwachten? Een frisse ochtendsessie die we besluiten met een gezamenlijke lunch, in ons Koetshuis in Den Dolder, de thuisbasis van Ludens. We schotelen een stevige en interessante mix voor van theorie en praktijkcases en bieden vooral ruimte voor uitwisseling en ontmoeting met vakgenoten. Je treft collega’s, verantwoordelijk voor talent- en leiderschapsontwikkeling binnen hun organisaties. De 1e sessie is op vrijdag 12 februari 2016, hieronder vind je meer informatie.

Sessie vrijdag 12 februari 2016: Vreemde of inspirerende mengvormen?
70-20-10 en leiderschap- en talentprogramma's

De laatste jaren is de populariteit van het ‘leren op de werkplek’ toegenomen. Het 70:20:10-principe is niet van de lucht in offertes en blogposts. Ook veel persoonsgerichte talent- en leiderschapsprogramma’s moeten vormgegeven worden met de nadruk op informeel leren en worden uitgebreid met een ‘strategische opdracht op de werkvloer’. Maar vaak ontstaan tijdens deze leiderschapsprogramma’s vragen: is de strategische opdracht nou een middel of een doel? Wie is eigenlijk opdrachtgever van die opdrachten? Hoe werken HR, extern bureau en interne lijn hierin samen?

De vraag is hoe en of we de mengvorm van persoonsgerichte programma’s en het leren op de werkplek kunnen laten werken in de komende jaren. Teo Kuipers, MD-adviseur bij De Nederlandsche Bank, deelt een praktijkcase. Onze uitwisseling wordt verder gevoed door een korte bespreking van het boek ‘Drie – Vormgeven aan organisatieontwikkeling’ van Manon Ruijters en het boek ‘702010 – naar 100% performance’ van Jos Arets e.a. Beide boeken stellen scherpe vragen over het precieze doel van leerinterventies en de gekozen leervormen.

Programma

09.30 – 10.00 uur             Ontvangst
10.00 – 12.30 uur             Ludens Leert
12.30 uur                            Afsluitende lunch

Locatie

Koetshuis Den Dolder

 

  • Een gewoonte kan je niet uit het raam gooien, je moet ze stap voor stap van de trap leiden - Mark Twain
  • Geef zelf vorm aan je leven; doe dingen niet omdat het zo hoort.
  • Verbinding maken met je kern en van daaruit creëren is zowel voor jou als je omgeving het beste dat je te bieden hebt.
  • Als je doet wat je leuk vindt en waarin je gelooft, hoef je nooit meer te werken.
  • Spelende kinderen zijn nieuwsgierig, avontuurlijk en veerkrachtig en hebben het vermogen tot verrassende inzichten te komen. Dat vermogen is er nog steeds, in ieder van ons.
  • Verbinding maken met je kern en van daaruit creëren is zowel voor jou als je omgeving het beste dat je te bieden hebt.
  • Als je doet wat je leuk vindt en waarin je gelooft, hoef je nooit meer te werken.
  • De meest inspirerende leiders zijn niet bewust bezig om te inspireren.
    Ze doen gewoon dat waar hun hart ligt, waar ze in geloven
    - Lenette Schuijt