Talentontwikkeling Top 3 blogs van 2020

Welke onderwerpen spraken jou en je vakgenoten het meeste aan in 2020? Bij deze de Top 3 van meest gelezen blogs over talentontwikkeling. Ze gaan over het binden van talentvolle dertigers, het inzichtelijk maken van de meerwaarde van talentprogramma’s en de ontsnapping uit het thuiswerkmoeras.

 

(Tromgeroffel….) en dit is de Top 3 meest gelezen blogs van 2020:  

1.          Talentvolle dertigers binden? Stop met worst voorhouden en ga dansen!  

In dit blog lees je hoe je als talentmanager talentvolle dertigers binnen boord kunt houden. Want de praktijk is lastig: je worstelt met een gebrek aan doorgroeimogelijkheden en onrealistische verwachtingen bij jonge werknemers met een jobhoppers-mentaliteit. Hoe doorbreek je deze patstelling? Het antwoord heeft te maken met worst, passievol dansen en een Tour of Duty.  

2.          Zo meet je en weet je wat een talentprogramma oplevert  

Hoe je de effecten van je talent- of leiderschapsprogramma inzichtelijk kunt krijgen, lees je in dit blog. Want stel je krijgt van je (financieel) directeur of CFO de vraag: ‘wat levert ons talentprogramma eigenlijk op? Wat is dan je antwoord? Beslissers willen immers zien wat de impact is en weten wat de financiële waarde is. En dat is nog best lastig. Maar als je ervan overtuigd bent dat leren waarde heeft, laat deze dan ook zien!  

3.          Drie tips om je talenten niet weg te laten zakken in het thuiswerkmoeras  

Hoe help jij als talentmanager je young professionals om hun motivatie-tank vol te houden? Thuiswerken is here to stay en starters ervaren daarbij specifieke uitdagingen. Je krijgt in dit blog drie tips om het moreel van je thuiswerkende talenten hoog te houden.  

So far for 2020 en onze input over talentontwikkeling! In 2021 schrijven we vrolijk verder over wat ons en jullie bezighoudt. Goeie feestdagen gewenst namens het Ludens team!  

Wil je nog meer lezen tijdens de kerstvakantie? Download dan ons whitepaper over de zeven succesfactoren van een talentprogramma. 

White paper talentprogramma

 • Een gewoonte kan je niet uit het raam gooien, je moet ze stap voor stap van de trap leiden - Mark Twain
 • Geef zelf vorm aan je leven; doe dingen niet omdat het zo hoort.
 • Verbinding maken met je kern en van daaruit creëren is zowel voor jou als je omgeving het beste dat je te bieden hebt.
 • Als je doet wat je leuk vindt en waarin je gelooft, hoef je nooit meer te werken.
 • Spelende kinderen zijn nieuwsgierig, avontuurlijk en veerkrachtig en hebben het vermogen tot verrassende inzichten te komen. Dat vermogen is er nog steeds, in ieder van ons.
 • Verbinding maken met je kern en van daaruit creëren is zowel voor jou als je omgeving het beste dat je te bieden hebt.
 • Als je doet wat je leuk vindt en waarin je gelooft, hoef je nooit meer te werken.
 • De meest inspirerende leiders zijn niet bewust bezig om te inspireren.
  Ze doen gewoon dat waar hun hart ligt, waar ze in geloven
  - Lenette Schuijt