Verslag Ludens Trainrede - donderdag 15 september

Ludens Trainrede 2016 - uitgesproken op de derde donderdag van september

Op de derde donderdag van september organiseerde Ludens Talentontwikkeling voor de derde keer de Ludens Trainrede. Samen met klanten en relaties namen we inhoudelijk en met een knipoog ‘de stand van zaken in Nederland op het gebied van talent- en leiderschapsontwikkeling' door.

Tijdens het diner hield Guido van Voornveld – adviseur leren en ontwikkelen bij Ludens – de Trainrede. Hij pleitte er in zijn rede voor dat HRD- professionals het voortouw nemen in een andere benadering van het begrip ‘werk’. Werk of carrière is niet alleen bedoeld om een bepaalde positie te verwerven, maar vooral om betekenis mee te geven. Iets bij te dragen, een dienst te verlenen aan een ander of de samenleving. Deze andere benadering van werk is een belangrijk tegengif op een arbeidsmarkt waar talenten en leidinggevenden bewust of onbewust aangemoedigd worden hun individuele ontwikkeling vooral te zien als middel om hun marktwaarde te vergroten. Guido besloot zijn rede met een aantal praktische aandachtspunten voor de opzet van talent-en leiderschapsprogramma’s vanuit een vernieuwde visie op werk.

De ‘knipoog’ werd dit jaar op onnavolgbare wijze verzorgd door kleinkunstenaar Patrick Neumann en gitarist Sietze Bouma. Zij kregen alle aanwezigen in onze sfeervolle Koetszaal zelfs zo ver een nieuwe versie van het Wilhelmus te zingen.

Interesse in de volledig tekst van de Trainrede 2016? Mail naar info@ludenstraining.nl

 

 

 • Een gewoonte kan je niet uit het raam gooien, je moet ze stap voor stap van de trap leiden - Mark Twain
 • Geef zelf vorm aan je leven; doe dingen niet omdat het zo hoort.
 • Verbinding maken met je kern en van daaruit creëren is zowel voor jou als je omgeving het beste dat je te bieden hebt.
 • Als je doet wat je leuk vindt en waarin je gelooft, hoef je nooit meer te werken.
 • Spelende kinderen zijn nieuwsgierig, avontuurlijk en veerkrachtig en hebben het vermogen tot verrassende inzichten te komen. Dat vermogen is er nog steeds, in ieder van ons.
 • Verbinding maken met je kern en van daaruit creëren is zowel voor jou als je omgeving het beste dat je te bieden hebt.
 • Als je doet wat je leuk vindt en waarin je gelooft, hoef je nooit meer te werken.
 • De meest inspirerende leiders zijn niet bewust bezig om te inspireren.
  Ze doen gewoon dat waar hun hart ligt, waar ze in geloven
  - Lenette Schuijt